• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Liderul Al-Qaida indeamna la rapirea occidentalilor in scopul eliberarii detinutilor jihadisti

Liderul Al-Qaida indeamna la rapirea occidentalilor in scopul eliberarii detinutilor jihadisti

Liderul Al-Qaida, Ayman al-Zawahiri, a indemnat din nou la rapirea occidentalilor, in special americani, pentru a obtine eliberarea detinutilor jihadisti, a anuntat vineri centrul american de monitorizare a site-urilor islamiste SITE, relateaza AFP.

In partea a doua a unui interviu acordat As-Sahab, organul mediatic al Al-Qaida, liderul Al-Qaida a fost intrebat despre modul in care "musulmanii si mujahedinii" ar trebui sa actioneze pentru a elibera combatantii detinuti.
 
"Eu le recomand sa captureze occidentali, in special americani, pentru a-i schimba cu prizonieri" jihadisti, a afirmat el.
 
Recent, Ayman al-Zawahiri, a dezmintit ca si-a schimbat ideologia, asa cum il acuza un grup de jihadisti, si a facut apel la unitate impotriva regimului lui Bashar al-Assad.
 
Aceasta declaratie are loc in timp ce un razboi fratricid intre grupari armate a provocat deja mii de morti din ianuarie in zonele din nordul tarii care au iesit de sub controlul Damascului.
 
Zawahiri a afirmat ca regimul sirian s-a infiltrat in gruparile jihadiste pentru a crea diviziuni, potrivit SITE, care a tradus interviul oferit As-Sahab, organismul mediatic al Al-Qaida.

26 aprilie 2014 11:18
Modifică setările cookies