• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Legea care prevede castrarea pedofililor, respinsa la limita de Senat. Camera Deputatilor, for decizional

Legea care prevede castrarea pedofililor, respinsa la limita de Senat. Camera Deputatilor, for decizional

Initiativa legislativa care prevede castrarea pedofililor a fost respinsa, joi, la Senat, in pofida votului majoritar al senatorilor, deoarece a intrunit numai 77 de voturi ”pentru” din cele 85 necesare pentru adoptarea unui proiect organic.

Pentru respingerea propunerii legislative privind combaterea si prevenirea actelor cu caracter pedofil si a infractiunilor contra libertatii si integritatii sexuale ale persoanelor au votat doar sapte parlamentari, iar patru senatori s-au abtinut.
 
Anterior, majoritatea senatorilor au votat impotriva raportului de repingere propus plenului de Comisia juridica.
 
Dupa anuntul ca propunerea a intrunit 77 de voturi favorabile, senatorii au aplaudat crezand ca proiectul a fost adoptat, insa presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, care a prezidat sedinta le-a precizat ca propunerea legislativa, care are caracter organic, nu a trecut deoarece nu are cele 85 de voturi necesare.
 
Proiectul propune ca tratamentul de castrare chimica sa se efectueze in sectii specializate in conditii de securitate in regim spitalizat sau ambulatoriu pentru continuarea tratamentului in perioada pentru care faptuitorul a acceptat sa il urmeze.
 
Initiatorii propun ca procedurile de evaluare a faptuitorului in vederea administrarii tratamentului de castrare chimica sa inceapa numai dupa sase luni de la inceperea executarii pedepsei.
 
In proiect se mai arata ca tratamentul de castrare chimica se administreaza numai dupa obtinerea avizelor favorabile de la un psiholog, medicul sexolog si psihiatru.
 
Propunerea legislativa privind combaterea si prevenirea actelor cu caracter pedofil si a infractiunilor contra libertatii si integritatii sexuale ale persoanelor are ca semnatari mai multi deputati, printre Petru Andea, Sonia Draghici, Vasile Gliga, Florentin Gust, Ovidiu Iane, Ninel Peia, Vasile Popeanga, Cristian Rizea, Lucretia Rosca si Mihai Weber.
 
Senatul este prima Camera sesizata, forul decizional fiind Camera Deputatilor.

5 februarie 2015 13:27
Modifică setările cookies