• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Lavrov: Germania si Rusia isi vor coordona eforturile pentru reglementarea situatiei din Ucraina

Lavrov: Germania si Rusia isi vor “coordona” eforturile pentru reglementarea situatiei din Ucraina

Moscova si Berlinul intentioneaza sa-si 'coordoneze in continuare' eforturile pentru reglementarea situatiei din Ucraina, a declarat ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov, intr-un interviu acordat publicatiei germane Handelsblatt, informeaza miercuri agentia de presa TASS, preluata de Agerpres.

"Impreuna cu partenerii germani, constientizam foarte clar cu ce s-ar poate solda escaladarea conflictului (din Ucraina) pentru intreaga Europa si pentru situatia internationala in general. Intentionam ca ne coordonam in continuare eforturile in aceasta directie (a reglementarii situatiei)", a spus Lavrov.
 
Potrivit sefului diplomatiei ruse, perspectivele reglementarii crizei din Ucraina sunt 'legate in mod direct de indeplinirea stricta, de catre toate partile implicate, a tuturor prevederilor, fara exceptie, stipulate in acordurile de la Minsk din 12 februarie'. 'Orice incercare a Kievului de a relua actiunile militare ar constitui o eroare colosala, tragica', a subliniat Serghei Lavrov.
 
Ministrul de externe al Rusiei a declarat, de asemenea, ca in istoria Rusiei si Germaniei exista 'destule schimbari bruste'. 'Aceasta are si pagini tragice, si reusite impresionante spre binele popoarelor noastre si al intregului continent european', a spus Lavrov, precizand ca 'cele doua state au dus, la propriu, povara reconcilierii postbelice'. In final, ele au reusit sa ajunga la 'parteneriat strategic si la cooperare reciproc avantajoasa'.
 
'Suntem deschisi oricarei initiative rezonabile ale partii germane, indreptate spre asanarea situatiei', a mai spus seful diplomatiei ruse in interviul pentru Handelsblatt.

6 mai 2015 09:35
Modifică setările cookies