• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Nou ministru la Transporturi. Klaus Iohannis a semnat numirea acestuia

Nou ministru la Transporturi. Klaus Iohannis a semnat numirea acestuia

Presedintele Klaus Iohannis a semnat joi decretul privind numirea lui Iulian Matache la conducerea Ministerului Transporturilor, informeaza Administratia Prezidentiala.

Premierul Victor Ponta a anuntat, intr-o postare pe Twitter, ca a decis sa il propuna pe Iulian Matache la sefia Ministerului Transporturilor. 'In baza deciziei BPN al PSD am hotarat sa il propun pe dl Iulian Matache pentru functia de ministru al Transporturilor! Ii urez succes!'', a scris Ponta.

Presedintele Klaus Iohannis a respins miercuri propunerea premierului, de numire a lui Mihai-Viorel Fifor in functia de ministru al Transporturilor, motivand ca nu are expertiza si experienta manageriala, necesare gestionarii domeniului complex al Transporturilor, a anuntat miercuri Administratia Prezidentiala.

Seful statului a cerut nominalizarea unui nou ministru intr-o scrisoare adresata premierului Victor Ponta. 

"Presedintele Romaniei a solicitat prim-ministrului desemnarea unei alte persoane care sa intruneasca conditiile necesare pentru a fi numita in functia de membru al Guvernului", precizeaza sursa citata.  

Klaus Iohannis a semnat miercuri decretul prin care se ia act de demisia lui Ioan Rus, ministru al Transporturilor, si se constata incetarea functiei de membru al Guvernului.

Premierul Victor Ponta a precizat ca nu a discutat cu presedintele Iohannis despre nominalizarea lui Mihai-Viorel Fifor la sefia Ministerului Transporturilor si considera ca e "o ambitie" respingerea acestuia de catre seful statului.  ''Si Traian Basescu respingea, ca sa-si faca ambitia", a daugat el.


16 iulie 2015 10:18
Modifică setările cookies