• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Kim Jong-un ar fi distribuit Mein Kampf unor oficiali nord-coreeni de rang inalt, ca sursa de inspiratie

Kim Jong-un ar fi distribuit "Mein Kampf" unor oficiali nord-coreeni de rang inalt, ca sursa de inspiratie

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a oferit mai multor oficiali de renag inalt din cadrul regimului comunist exemplare din "Mein Kampf", un pamflet scris de Adolf Hitler, incurajandu-i sa se inspire din carte, a anuntat marti un site de stiri al unor transfugi nord-coreeni, relateaza AFP.

Kim Jong-un a distribuit traduceri ale "Mein Kampf" (Lupta mea) cu ocazia aniversarii sale, in ianuarie, potrivit New Focus International.
 
Articolul, care are la baza marturii sub protectia anonimatului ale unui oficial nord-coreean aflat in post in China, a fost reluat de marile ziare sud-coreene miercuri.
 
"Subliniind ca Hitler a reusit sa reconstruiasca Germania imediat dupa infrangerea in Primul Razboi Mondial, Kim Jong-un a dat ordin ca al Treilea Reich sa fie studiat cu atentie si a cerut sa fie trase invataminte de ordin practic", potrivit sursei citate de site.
 
Redactata de catre Adolf Hitler in timpul unei detentii, in 1924, in urma unei tentative de puci, cartea "Mein Kampf" contine elemente autobiografice si ideologia nazismului. Incepand din 1936, cartea a devenit cadoul pentru casatorie oferit de stat cuplurilor germane.
 
Unica dinastie comunista din lume, familia Kim conduce Coreea de Nord cu o mana de fier de peste sase decenii. Kim Jong-un, in varsta de aproximativ 30 de ani, i-a urmat la putere tatalui sau Kim Jong-il, mort in decembrie 2011.

19 iunie 2013 11:05
Modifică setările cookies