• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Kievul va semna Acordul de asociere cu UE pe 27 iunie. NATO: Rusia a mobilizat din nou efective militare la frontiera cu Ucraina

Kievul va semna Acordul de asociere cu UE pe 27 iunie. NATO: Rusia a mobilizat din nou efective militare la frontiera cu Ucraina

Ucraina va semna Acordul de asociere cu Uniunea Europeana pe 27 iunie, in aceeasi zi cu Republica Moldova, anunta presedintele Petro Porosenko, citat de Reuters.

Acordul ar urma sa fie semnat cu ocazia reuniunii Consiliului European programata pe 26-27 iunie la Bruxelles.
 
Intentia Ucrainei de a semna Acordul de asociere cu UE este la originea crizei dintre Occident si Moscova, care s-a soldat pana acum cu anexarea regiunii Crimeea la Rusia si cu izbucnirea unui conflict separatist in regiunile estice ucrainene.
 
In momentul investirii in functie, pe 7 iunie, Petro Porosenko a promis ca va semna sectiunea economica a Acordului de asociere cu Uniunea Europeana, inclusiv Acordul complet de liber-schimb.
 
Negocierile pentru semnarea Acordului de liber-schimb au inceput in 2008, cand Ucraina a devenit membra a Organizatiei Mondiale a Comertului.
 
NATO: Rusia a mobilizat din nou efective militare la frontiera cu Ucraina

Rusia a suplimentat din nou efectivele militare la frontiera cu Ucraina, anunta Alianta Nord-Atlantica, intr-un comunicat citat de Washington Post.
 
Potrivit Aliantei Nord-Atlantice, NATO a trimis mii de militari suplimentari la frontiera cu Ucraina.
 
In urma cu cateva saptamani, Rusia incepuse retragerea efectivelor militare stationate la frontiera cu Ucraina, unde, potrivit estimarilor NATO, erau circa 40.000 de militari rusi.
 
Confruntarile militare intre insurgenti prorusi si serviciile de securitate ucrainene continua in estul Ucrainei.

19 iunie 2014 16:14
Modifică setările cookies