• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Kievul si Washingtonul au inceput discutiile privind livrarea de armament Ucrainei

Kievul si Washingtonul au inceput discutiile privind livrarea de armament Ucrainei

Vicepresedintele Parlamentului ucrainean Andrei Parubii a anuntat miercuri pentru postul de televiziune 5 Kanal ca reprezentanti ai Kievului si Washingtonului au inceput discutiile privind livrarea de armament Ucrainei, relateaza Interfax, preluata de Mediafax.

"In prezent, purtam discutii la nivel tehnic cu privire la (...) tipurile de arme neletale ce vor fi livrate in curand Ucrainei", a afirmat vicepresedintele Parlamentului ucrainean.
 
Andrei Parubii a anuntat ca in cadrul vizitei pe care a efectuat-o recent in Statele Unite s-a intalnit cu oficiali de rang inalt de la Pentagon si membri ai Consiliului de Securitate, precum si cu adjunctul secretarului de Stat pentru Afaceri Europene, Victoria Nuland. El a dezvaluit, totodata, ca a prezentat o lista cu arme necesare Ucrainei. Potrivit lui, lista contine atat arme letale, cat si neletale.
 
Mai multi senatori americani au cerut in repetate randuri furnizarea de armament Kievului, in timp ce Franta, Finlanda, Italia si Germania se opun. Washingtonul inca nu a luat o decizie in acest sens.

5 martie 2015 07:34
Modifică setările cookies