• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Kazahstanul lanseaza propria versiune a serialului Game of Thrones , inspirat din istoria tarii

Kazahstanul lanseaza propria versiune a serialului ''Game of Thrones'', inspirat din istoria tarii

Kazahstanul se pregateste sa lanseze propria versiune a popularului serial de televiziune ''Game of Thrones''. Ideea a fost, insa, inspirata de o lupta politica, dupa cum arata BBC.

Scenariul povestii epice care va avea zece episoade se bazeaza pe legenda nasterii statului kazah, in urma cu peste 550 de ani, dupa ce Hoarda de Aur mongola s-a prabusit. Din acest serial nu lipsesc razboinicii si luptele brutale din timpul hanatului kazah, iar actiunea este centrata pe liderii rebeli Kerey si Zhanibek care au format statul, dupa ruperea de regatul condus de uzbeci, potrivit The Independent.

Regizorul kazah Rustem Abdrashev doreste sa arate astfel Hollywood-ului ca tara sa inseamna mai mult decat filmul comic Borat.

''Istoria tarii mele si a poporului meu si felul in care s-a nascut nu sunt doar importante, ci si de actualitate'', a declarat regizorul la inceputul anului. ''Pentru urmatoarea generatie va fi un exemplu de imitare si constientizare'', a completat el. Declaratia a fost facuta dupa ce presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a facut o remarca, potrivit careia Kazahstanul este o tara care nu are istorie.

Ca si ''Game of Thrones'', serialul se vrea ''o poveste paralela despre istorie si despre oameni'', dupa cum a declarat producatorul Arman Asenov. citat de The Guardian. Dar, spre deosebire de popularul serial TV, a carei actiune se petrece pe un taram fantastic, populat cu dragoni si zombi, ''noi avem o poveste reala de spus''.

Dupa serialul de televiziune, va fi lansat si un film in mai multe limbi, inclusiv in engleza.

29 august 2016 14:42
Modifică setările cookies