• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Justitia pakistaneza ordona arestarea fostului presedinte Pervez Musharraf

Justitia pakistaneza ordona arestarea fostului presedinte Pervez Musharraf

Un tribunal pakistanez a ordonat joi arestarea fostului presedinte Pervez Musharraf, care s-a intors recent din exil in speranta de a participa la alegerile generale, in legatura cu demiterea unor judecatori in perioada in care se afla la putere, a anuntat un purtator de cuvant al partidului sau, scrie Mediafax.

"Avocatul nostru a cerut prelungirea perioadei de eliberare pe cautiune in dosarul judecatorilor", a declarat pentru AFP Muhammad Amjad, un purtator de cuvant al formatiunii politice a lui Musharraf.
 
"Cei care il acuza nu au evocat argumente serioase (in favoarea arestarii sale). Prin urmare, noi credeam ca eliberarea lui pe cautiune ar fi trebuit prelungita fara probleme, dar spre marea noastra surprindere judecatorul a respins prelungirea si a ordonat arestarea (lui Musharraf)", a adaugat el.
 
Acelasi tribunal prelungise recent pana joi eliberarea pe cautiune a lui Musharraf in acest caz. Pervez Musharraf este liderul APML (All Pakistan Muslim League), un partid infiintat in exil care nu are niciun deputat in Adunarea in exercitiu. Un tribunal pakistanez a exclus, in aceasta saptamana, candidatura sa la alegerile generale din 11 mai.

18 aprilie 2013 10:15
Modifică setările cookies