• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Jurnalistul rus Mihail Beketov, victima a unei agresiuni violente, a murit

Jurnalistul rus Mihail Beketov, victima a unei agresiuni violente, a murit

Jurnalistul rus Mihail Beketov, victima a unei agresiuni comise in 2008, la doi ani dupa asasinarea jurnalistei Anna Politkovskaia, a murit la varsta de 55 de ani, determinandu-i pe aparatorii libertatii de exprimare sa denunte starea de impunitate care domneste, dupa parerea lor, in Rusia. 

Redactor-sef al unei publicatii din Khimki, un oras de la periferia moscovita, Mihail Beketov, care a lansat o serie de acuzatii de coruptie la adresa proiectului controversat de construire a unei autostrazi, aparat de administratia locala, a fost in urma cu patru ani victima unei agresiuni violente, comisa de persoane necunoscute, informeaza AFP. 

Devenit hemiplegic dupa mai multe luni petrecute in coma, avand amputate cateva degete si un picior, incapabil sa vorbeasca, Mihail Beketov a murit luni, la varsta de 55 de ani, fara sa mai apuce finalizarea anchetei. 

"Nu exista vointa politica necesara pentru a elucida aceasta crima, ca si alte 300 de asasinate comise asupra unor jurnalisti in ultimii 20 de ani in Rusia", a declarat presedintele Uniunii jurnalistilor din Rusia, Vsevolod Bogdanov. 

Vladimir Putin a promis in 2012 ca va "accelera ancheta", dar "aceasta declaratie a ramas litera moarta", afirma Alexei Simonov, presedintele Fundatiei Glasnost, care apara libertatea presei. 

"Jurnalistul era un simbol al Rusiei care lupta, al acestei societati civile care s-a ridicat anul trecut pentru a cere sa fie respectata si sa fie tratata cu demnitate", afirma, la randul ei, organizatia Reporters sans frontières, cu sediul la Paris. 


9 aprilie 2013 17:11
Modifică setările cookies