• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Judecatorul Stan Mustata, condamnat la 10 ani si opt luni de inchisoare pentru coruptie

Judecatorul Stan Mustata, condamnat la 10 ani si opt luni de inchisoare pentru coruptie

Judecatorul Stan Mustata, acuzat ca a primit mita pentru a da solutii favorabile in dosare pe care le judeca, a fost condamnat, vineri, la zece ani si opt luni de inchisoare, in cazul grefierei Mariana Curea, complicea magistratului, fiind aplicata o pedeapsa de patru ani si patru luni de inchisoare.

Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au dispus ca din pedeapsa de zece ani si opt luni sa fie scazuta perioada in care acesta a fost retinut si arestat preventiv sau la domiciliu, respectiv intre 20 aprilie 2014 si 10 martie. 

In acelasi dosar au fost judecati si Ion Boraciu, Florian Alexandru si Ciprian Moraru. Prin intermediul primilor doi, Mustata ar fi cerut bani de la unii inculpati si condamnati, in schimbul unor pronuntari favorabile acestora. Cel de-al treilea barbat a fost trimis in judecata pentru ca ar fi dat bani pentru a obtine o sentinta favorabila. 

In urma analizarii probelor de la dosar, judecatorii i-au condamnat pe Boraciu la noua ani de inchisoare, pe Alexandru la sase ani si patru luni, iar pe Moraru la doi ani. 

Decizia de vineri a CAB nu este definitiva si poate fi contestata la instanta suprema.  Stan Mustata, fost judecator al Curtii de Apel Bucuresti, este acuzat de luare de mita si trafic de influenta. 

Pe parcursul procesului, Stan Mustata le-a spus judecatorilor de la Curtea de Apel Bucuresti ca este "bautor de vin" si ca, daca nu ar fi consumat alcool, ar fi constientizat "pericolul" si nu ar mai fi ajuns in boxa acuzatilor.


24 aprilie 2015 11:18
Modifică setările cookies