• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
John Kerry se va intalni cu Serghei Lavrov joi, la Paris, pentru a discuta despre criza din Ucraina

John Kerry se va intalni cu Serghei Lavrov joi, la Paris, pentru a discuta despre criza din Ucraina

Secretarul de Stat american John Kerry se va intalni, joi, la Paris, cu omologul sau rus Serghei Lavrov, pentru a discuta in special despre situatia din Ucraina, a anuntat marti purtatoarea de cuvant a diplomatiei americane, Jennifer Psaki, citata de agentia rusa Itar-Tass.

"Discutiile se vor axa in principal pe criza din Ucraina, in contextul ceremoniei de investire a noului presedinte, sambata", a declarat Psaki in cursul unei intalniri cu jurnalisti care il insotesc pe Kerry in Europa.
 
"De asemenea, in cadrul acestei intalniri bilaterale va fi abordata situatia din Siria si necesitatea de a intensifica eforturile pentru evacuarea armelor chimice din aceasta tara", a adaugat ea.
 
John Kerry face parte din delegatia presedintelui american Barack Obama, care efectueaza un turneu in Europa.
 
Casa Alba a anuntat anterior ca vicepresedintele Statelor Unite, Joe Biden, se va deplasa sambata la Kiev, pentru a asista la ceremonia de investire a noului presedinte ucrainean prooccidental Petro Porosenko.
 
Presedintele rus, Vladimir Putin, nu a fost invitat la aceasta ceremonie, Rusia urmand sa fie reprezentata de insarcinatul cu afaceri.

4 iunie 2014 06:59
Modifică setările cookies