• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Partidul nationalist radical Jobbik se declara socat de interdictia intrarii in Romania a politicienilor sai

Partidul nationalist radical Jobbik se declara "socat" de interdictia intrarii in Romania a politicienilor sai

Partidul nationalist radical Jobbik se declara "socat" de interdictia de a intra pe teritoriul Romaniei a politicienilor sai, a declarat Gabor Pal, un purtator de cuvant al formatiunii de extrema dreapta pentru MTI.

Autoritatile din Romania au interzis mai multor cetateni unguri sa patrunda pe teritoriul sau, evocand un comportament extremist "demonstrat impotriva Romaniei". Sunt vizati membri si simpatizanti din cadrul unor organizatii nationaliste radicale unguresti ca Jobbik, "Miscarea de Tineret Saizeci si patru de judete", Betyarsereg si Noua Garda, a anuntat vineri Ministerul roman de Interne.
 
Pal a declarat ca masura adoptata de catre autoritatile din Romania este "de neinteles", adaugand ca politicienii Jobbik nu au comis actiuni sau infractiuni care sa motiveze o asemenea interdictie. El a anuntat ca partidul va introduce "problema" pe agenda dupa sarbatorile publice de sambata.
 
Un purtator de cuvant al Ministerului roman de Interne, Monica Daibog, a refuzat sa prezinte numele persoanelor vizate si a precizat ca ministerul a initiat o procedura judiciara prin care urmeaza ca acestea sa fie declarate indezirabile. Raspunzand unei intrebari cu privire la liderul Jobbik Gabor Vona, ea a declarat ca impotriva acestuia au fost declansate proceduri penale.
 
Presedintele roman Traian Basescu a indemnat marti la adoptarea unor masuri impotriva liderilor Jobbik si membrilor formatiunii din Romania, in urma unui miting in favoarea acordarii autonomiei Tinutului Secuiesc, desfasurat luni la Targu Mures. Premierul roman Victor Ponta a declarat miercuri ca Romania nu poate impiedica membrii unui anumit partid, care sunt totodata cetateni UE, sa patrunda pe teritoriul Romaniei, dar poate viza persoane. Vona a participat la mitingul de luni din Romania.

15 martie 2014 13:39
Modifică setările cookies