• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Jean-Marie Le Pen refuza sa ofere explicatii privind un eventual cont bancar secret de 2,2 mil. euro in Elvetia

Jean-Marie Le Pen refuza sa ofere explicatii privind un eventual cont bancar secret de 2,2 mil. euro in Elvetia

Fondatorul partidului francez Frontul National, Jean-Marie Le Pen, a refuzat marti sa ofere explicatii in legatura cu un eventual cont bancar secret in Elvetia, denuntand o ofensiva generala "condusa de parapolitisti", relateaza Reuters in pagina electronica.

Potrivit site-ului de stiri Mediapart, presedintele de onoare al FN a plasat bani in Elvetia prin intermediul unei societati de gestiune a drepturilor patrimoniale administrate de unul dintre colaboratorii sai apropiati, Gerald Gerin.
 
"Aceste (acuzatii) fac parte dintr-o ofensiva generala lansata impotriva noastra. Nu trebuie sa ofer explicatii pentru spusele oricui, in special ale parapolitistilor care sunt insarcinati sa semene perturbare in clasa politica", a spus Jean-Marie Le Pen pentru France Inter.
 
Potrivit Mediapart, fondatorul FN a depus 2,2 milioane de euro, dintre care 1,7 milioane in lingouri si piese de aur, la banca HSBC, dupa care i-a transferat in 2014 Companiei bancare elvetiene (CBH) in Bahamas.
 
Marine Le Pen, fiica acestuia si actualul lider al partidului, "este foarte surprinsa, nu stie nimic mai mult si asteapta clarificari si explicatii din partea lui Jean-Marie Le Pen", a declarat Florian Philippot, vicepresedintele FN, pentru iTELE.
 
Frontul National se confrunta in prezent cu o dubla ancheta privind finantarea.
 
Jean-Marie Le Pen detinuse deja un cont in Elvetia in anii 1980. El s-a explicat afirmand ca acest cont i-a permis sa obtina un imprumut de la banca UBS si ca ulterior a fost inchis.

29 aprilie 2015 07:16
Modifică setările cookies