• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Japonia a instalat rachete de tip Patriot la Tokyo, in eventualitatea unui tir nord-coreean

Japonia a instalat rachete de tip Patriot la Tokyo, in eventualitatea unui tir nord-coreean

Japonia a instalat rachete de tip Patriot in centrul orasului Tokyo, impotriva unui eventual tir din partea Coreei de Nord ce ar ameninta arhipelagul, a anuntat marti Ministerul japonez al Apararii, relateaza AFP, preluata de Mediafax.

Doua lansatoare de rachete de tip Patriot au fost instalate marti dimineata la sediul Ministerului Apararii, in centrul capitalei japoneze, cu scopul de a intercepta o eventuala racheta nord-coreeana, a declarat un oficial pentru AFP.
 
Presa japoneza scrie ca alte rachete de tip Patriot vor fi mobilizate, de asemenea, in alte doua locatii, in regiunea Tokyo.
 
Baterii de interceptori vor fi instalate si pe Insula Okinawa, in sudul tarii, a anuntat luni Itsunori Onodera, ministrul Apararii. Fortele de autoaparare - numele armatei japoneze - au fost autorizate sa distruga orice racheta nord-coreeana care ar ameninta teritoriul japonez, a anuntat luni un purtator de cuvant al Ministerului Apararii.
 
In afara de baterii Patriot, Tokyo a mobilizat distrugatoare echipate cu sistemul de interceptare de tip AEGIS in Marea Japoniei, numita Marea de Est de catre coreeni, a mai precizat acest oficial.

9 aprilie 2013 08:14
Modifică setările cookies