• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Intrebare test pentru candidatii la alegerile prezidentiale: Un musulman ar putea conduce SUA? Raspunsul lui Hillary Clinton

Intrebare test pentru candidatii la alegerile prezidentiale: Un musulman ar putea conduce SUA? Raspunsul lui Hillary Clinton 

Intrebarea ar putea deveni un test pentru candidatii la alegerile prezidentiale americane: a fi musulman reprezinta un motiv pentru descalificare in cursa pentru Casa Alba? In fata ambiguitatii anumitor republicani, candidatul democrat Hillary Clinton a raspuns luni "Da" fara echivoc.

"Poate fi un musulman presedinte al Statelor Unite ale Americii? Intr-un cuvant: da. Acum, sa trecem la altceva", a scris Hillary Clinton, candidat la investitura democrata, pe Twitter, adaugand un extras din articolul 4 din Constitutie, care prevede ca nicio "credinta religioasa" nu este necesara pentru exercitarea unui mandat. 

Democrata a reactionat dupa ce un candidat republican, chirurgul Ben Carson, a pus la indoiala duminica compatibilitatea islamului cu Constitutia Statelor Unite. "Nu as recomanda sa se puna un musulman la conducerea acestei natiuni. Nu as fi deloc de acord cu acest lucru", a declarat Carson, transmite Agerpres.


22 septembrie 2015 09:14
Modifică setările cookies