• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Institutul National de Hidrologie ar putea institui cod portocaliu pe Dunare, vineri sau sambata

Institutul National de Hidrologie ar putea institui cod portocaliu pe Dunare, vineri sau sambata

Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA) ar putea institui, vineri sau sambata, cod portocaliu pe Dunare, intre Calafat-Zimnicea, din cauza cresterii debitului de apa, cod care ar putea fi extins si intre Zimnicea-Gruia, a declarat Daniela Radulescu, director la INHGA.

Ea a aratat ca, in prezent, debitul Dunarii atinge 10.200 metri cubi/secunda, dar ca este posibil sa creasca, fiind de asteptat ca Dunarea sa atinga la intrarea in tara un debit de 12.000 metri cubi/secunda.
 
INHGA a actualizat, joi, o avertizare emisa marti, anuntand astfel ca, tot pe Jiu, dar in sectorul aval de Racari, se instituie cod portocaliu.
 
De asemenea, tot pana joi la 20.00, se instituie cod galben pe pe raurile din bazinele hidrografice: Trotus, Putna, Ramnicu Sarat (judetele Bacau, Harghita, Vrancea si Buzau), Jijia curs superior si mijlociu (judetele Botosani si Iasi), Barlad superior (judetele Iasi si Vaslui) si pe raul Prut - sector amonte acumularea Stanca Costesti ( judetul Botosani).
 
Potrivit aceleiasi actualizari a avertizarii de marti, rauri din noua judete, respectiv Satu Mare, Hunedoara, Caras-Severin, Timis, Mehedinti, Valcea, Olt, Gorj si Dolj, afla pana joi la ora 20.00 sub cod portocaliu de inundatii.

4 aprilie 2013 15:39
Modifică setările cookies