• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Institutii publice si societati comerciale strang alimente, haine si medicamente pentru sinistrati

Institutii publice si societati comerciale strang alimente, haine si medicamente pentru sinistrati

Mai multe institutii publice si societati comerciale au inceput colectarea de alimente, imbracaminte si medicamente pentru sinistratii din localitatile galatene afectate grav de inundatii, potrivit Mediafax.

Primaria municipiului Galati a luat decizia ca pe langa amenajarea unui punct de colectare in zona Bisericii Precista, pe Faleza din Galati sa pregateasca sambata la cantina de ajutor social 550 de portii de mancare pentru pranzul fortelor care intervin pentru indepartarea efectelor inundatiilor din judetul Galati.
 
In afara de alimentele si apa de la Rezervele de Stat, vineri, sinistratii din comunele Costache Negri, Cuca si Cudalbi au primit ajutoare aduse de presedintele
 
Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan, acesta declarand ca ajutoarele provin de la PSD Vrancea si de la Uniunea Nationala a Consiliilor Judetene.
 
Noua persoane, intre care o fetita de opt ani, si-au pierdut viata dupa ce au fost luate de viituri, in noaptea de miercuri spre joi, in judetul Galati.
 
Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Galati a prezentat, vineri, un bilant provizoriu al pagubelor produse de inundatii in ultimele 48 de ore, fiind afectate 22 de localitati, pagube importante inregistrandu-se si in orasul Tecuci.
 
Potrivit bilantului, 2.434 de persoane au fost evacuate din locuinte din cauza inundatiilor. De asemenea, 1.374 de case au fost afectate de viituri, iar 11 locuinte au fost distruse complet. Totodata, 140 de persoane au fost salvate de la inec.
 
Din cauza inundatiilor, traficul rutier este in continuare intrerupt pe DN26 Galati - Oancea, intre localitatiile Foltesti si Mastacani si pe DN25 Galati - Tecuci, intre localitatile Tudor Vladimirescu si Vames.

14 septembrie 2013 12:31
Modifică setările cookies