• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Incidente violente la Paris, dupa adoptarea legii privind mariajul intre persoane de acelasi sex

Incidente violente la Paris, dupa adoptarea legii privind mariajul intre persoane de acelasi sex

Incidente au avut loc marti seara in centrul Parisului dupa manifestatia opozantilor fata de mariajul intre persoane de acelasi sex, cand unii participanti au aruncat cu diverse obiecte asupra fortelor de ordine care au raspuns cu gaze lacrimogene, au constatat jurnalistii AFP.

Petarde, sticle si alte proiectile au fost lansate in numar mare asupra fortelor de ordine care au raspuns cu gaze lacrimogene pentru a indeparta protestatarii.
 
Catre ora locala 23:30 (00:30, ora Romaniei), ciocnirile s-au deplasat catre calea d'Orsay, unde provocatorii se serveau de diverse obiecte furate de pe un santier de constructii (blocuri de pavaj, bari de fier, bucati de bariere de constructii) pentru a le lansa asupra fortelor de ordine. "Ciocnirile sunt extrem de violente", a declarat o sursa din cadrul politiei.
 
Un comisar de politie a fost ranit la cap cu o bucata de pavaj si a fost evacuat de echipele de salvare, conform sursei din cadrul politiei, care a precizat ca starea sa era inca necunoscuta. Nimeni nu a fost arestat pentru moment, a adaugat aceasta sursa.
 
Jurnalistii, numiti "colaboratori", "nemernici" si "stricati" erau de asemenea agresati fizic si verbal de catre manifestantii agresivi. Un grup de jurnalisti a fost luat la fuga pentru scurt timp de un grup de barbati mascati, iar un fotoreporter AFP a fost stropit cu gaze lacrimogene si prins in mijlocul ciocnirilor, conform jurnalistilor AFP aflati la fata locului.

24 aprilie 2013 07:15
Modifică setările cookies