• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Incident de securitate pe aeroportul din Tokyo inainte de sosirea lui Obama

Incident de securitate pe aeroportul din Tokyo inainte de sosirea lui Obama

Autoritatile japoneze sunt in alerta la acest inceput de saptamana din cauza unui incident de securitate produs inainte de sosirea la Tokyo a presedintelui american Barack Obama, relateaza AFP.

Ministerul nipon al Transporturilor a fost nevoit sa ordone aeroportului din Haneda sa schimbe codul secret al unei zone rezervate angajatilor, dupa ce un salariat al unei companii aeriene japoneze a ratacit timp de cateva minute o hartie pe care era notat acesta.  Incidentul a avut loc duminica. Un paznic a gasit din intamplare hartia si a dus-o la ghiseul Skymark.

Compania a inteles ulterior ca probabil unul dintre angajatii sai a pierdut-o cu 15 minute inainte, dupa ce a efectuat formalitatile de inregistrare. 

Aceasta problema, pentru care compania si-a prezentat scuze, a intervenit cu cateva zile inainte de sosirea lui Barack Obama. 

Potrivit presei japoneze, 16.000 de politisti au fost mobilizati in zonele cele mai sensibile pentru a urmari 24 de ore din 24 eventualele obiecte sau persoane suspecte. Circa 10.000 de camere de supraveghere vor fi utilizate.  Zonele pentru bagaje, foarte numeroase, si pubelele vor fi in mod exceptional inutilizabile in diverse statii de metrou si gari in timpul vizitei, transmite Mediafax.


22 aprilie 2014 09:48
Modifică setările cookies