• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Incendiu puternic intr-o zona impadurita din Bacau. 10 hectare de vegetatie au fost afectate

Incendiu puternic intr-o zona impadurita din Bacau. 10 hectare de vegetatie au fost afectate

Un incendiu puternic a izbucnit intr-o zona impadurita din muntii judetului Bacau, peste zece hectare de litiera, cioate si busteni uscati fiind cuprinse de flacari, iar 60 de pompieri si angajati ai Directiei Silvice incearca sa limiteze extinderea focului.

Potrivit Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bacau, incendiul se manifesta de aproximativ 24 de ore in zona localitatii Straja, flacarile extinzandu-se cu repeziciune din cauza vantului puternic si a vegetatiei foarte uscate.
Pana acum, au fost afectate peste zece hectare de litiera, cioate si busteni uscati dintr-o zona impadurita a muntilor din judetul Bacau, informeaza Mediafax.
 
"In cursul zilei de astazi (n.r.- sambata), 50 de pompieri militari si civili au fost mobilizati in zona pentru a incerca, intr-o prima faza, izolarea focarului de incendiu si limitarea extinderii acestuia. Flacarile se manifesta tot intr-un areal greu accesibil, in care nu se poate interveni cu autospecialele cu apa. De aceea, cu sprijinul primariei din comuna, se transporta apa cu butoaiele pana spre zona focarului. Din pacate, vantul ne creeaza cele mai mari probleme astfel incat nu putem estima care va fi suprafata finala afectata si nici cand va fi lichidat incendiul", a declarat, sambata, purtatorul de cuvant al ISU Bacau, Andrei Grecu.
 
Un alt incendiu se manifesta de patru zile in comuna Agas, fiind afectate 40 hectare de zona impadurita, iar pompierii au reusit, in cele din urma, prin crearea unei fasii lata de 10 metri, izolarea focarului. In prezent, fortele de interventie al ISU Bacau actioneaza pentru lichidarea incendiului.

11 mai 2013 20:22
Modifică setările cookies