• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Iliescu ar fi fost audiat la Parchetul General, in dosarul inchisorilor secrete ale CIA

Iliescu ar fi fost audiat la Parchetul General, in dosarul inchisorilor secrete ale CIA

Fostul presedinte al Romanie Ion Iliescu ar fi fost audiat de procurorii Parchetului General. Subiectul: posibila existenta in Romania a unor inchisori secrete ale CIA. Asemenea locuri, in care suspectii de terorism ar fi fost torturati, au starnit emotie, dar si anchete, atat in Statele Unite, cat si in Europa.

Potrivit agentiei nationale de presa, Ion Iliescu ar fi ajuns in fata procurorilor in urma cu doua luni, insa, pana acum, nicio alta sursa nu confirma daca atunci ar fi avut loc audierile despre care se vorbeste.

Dosarul este pe cat de celebru, pe cat de sensibil in lumea intreaga: inchisorile secrete ale CIA, unde ar fi fost torturati supectii de terorism, dupa 11 septembrie  2001.

Ceea ce i-ar interesa pe procurorii nostri ar fi daca si in Romania au existat asemenea inchisori ilegale. Si tot Agerpres cea care sustine ca si Ioan Talpes, fostul director SIE ar fi fost audiat.

Ce s-a spus la aceste audieri ramane un mister, insa stim ce a declarat Ion Iliescu comisiei Parlamentului European care ancheteaza aceasta situatie:

"Nimeni din conducerea statului roman nu a aprobat infiintarea unor inchisori ale altui stat pe teritoriul Romaniei si nimeni din conducerea altui stat nu i-a cerut Romanie asa ceva. Am declarat public si imi mentin declaratia: nu as fi aprobat niciodata infiintarea unor inchisori ale altui stat pe teritoriul Romaniei".

Sunt cuvintele lui Ion Iliescu, care insa, pe blogul sau, spusese ca a aprobat doar un sediu pentru reprezentanta CIA in Romania.


8 octombrie 2015 13:14
Modifică setările cookies