• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Hollande, despre Schengen: Romania e pregatita sa isi ia unele angajamente

Hollande, despre Schengen: "Romania e pregatita sa isi ia unele angajamente"

Presedintele Frantei, Francois Hollande a declarat, marti, despre aderarea Romaniei la spatiul Schengen, ca tara noastra este pregatita sa isi ia "unele angajamente" in aceasta privinta, scrie Mediafax.

Presedintele francez a declarat ca in cadrul discutiilor cu presedintele Klaus Iohannnis, au fost evocate mai multe subiecte politice, printre care si Uniunea Europeana, unde ambele tari sunt angajate impreuna.
 
Hollande a amintit ca, joi, va avea loc un Consiliu European, unde vor fi abordate chestiuni importante, precum securitatea.
 
”Ne-am pus de acord ca in acest Consiliu sa fie luate decizii pentru a controla deplasarile, programul PNR, precum si decizii, pentru a face controale ferme pe internet si pentru a distruge aceste site-uri Internet care permit radicalizarea populatiei”, a spus presedintele Hollande.
 
Francois Hollande s-a referit in discursul sau si la spatiul Schengen, un subiect extrem de important pentru pentru Romania.

”Romania este pregatita sa isi ia unele angajamente (..) Vreau ca la Consiliu, joi, la Consilul European, sa ne putem coordona, pe toate dispozitiile ce tin de frontiere, pentru a controla mai bine intrarile si iesirile pe continentul european”, a declarat Hollande, precizand ca se doreste, astfel, sa se previna plecarile unor "combatanti" in strainatate, si sa fie informati de miscarile lor.

10 februarie 2015 18:18
Modifică setările cookies