• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Halep, Tecau, Covaliu, Ciuciu, Budisteanu si Tomescu, numiti ambasadori ai turismului romanesc, au primit pasapoarte diplomatice

Halep, Tecau, Covaliu, Ciuciu, Budisteanu si Tomescu, numiti ambasadori ai turismului romanesc, au primit pasapoarte diplomatice

Jucatorii de tenis Simona Halep si Horia Tecau, fostul campion la sabie Mihai Covaliu, studenta de etnie roma Anina Ciuciu, informaticianul Ionut Budisteanu si violonistul Alexandru Tomescu au primit, luni, titlul de ambasadori ai turismului romanesc, fiindu-le inmanate pasapoarte diplomatice.

Documentele le-au fost inmanate celor sase ambasadori onorifici intr-o ceremonie organizata la sediul Guvernului.
 
Tanara romanca de etnie roma Anina Ciuciu studieaza dreptul la Sorbona si vrea sa devina magistrat, dupa ce a ajuns clandestin in Franta impreuna cu parintii sai.
 
Violonistul Alexandru Tomescu a fost decorat, in urma cu o saptamana, cu Ordinul "Steaua Italiei" in grad de Cavaler, pentru merite deosebite in promovarea culturii italiene, distinctia fiindu-i oferita din partea presedintelui Italiei, Giorgio Napolitano, de ambasadorul republicii la Bucuresti, Diego Brasoli.
 
Ionut Budisteanu a castigat, anul trecut, marele premiu la concursul Intel International Science and Engineering Fair (Intel ISEF), ce a avut loc in Statele Unite ale Americii, ocupa locul al noualea in Topul 16 al celor mai influenti tineri din lume in 2013 realizat de publicatia americana Time.
 
Mihai Covaliu a fost campion olimpic si mondial la proba de sabie, fiind in prezent antrenor al lotului national masculin.
 
Simona Halep si Horia Tecau se afla in activitate si sunt printre cei mai reprezentativi jucatori romani de tenis.

7 iulie 2014 18:47
Modifică setările cookies