• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Dupa Twitter, guvernul turc blocheaza accesul si la platforma YouTube

Dupa Twitter, guvernul turc blocheaza accesul si la platforma YouTube

Guvernul turc a ordonat, joi, blocarea platformei YouTube, la o saptamana dupa Twitter, in urma difuzarii unor noi inregistrari pirat ce pun sub semnul intrebarii regimul sau, relateaza presa turca, citata de AFP.

Decizia privind YouTube a fost comunicata furnizorilor de Internet si operatorilor GSM turci, a precizat cotidianul Hürriyet in pagina sa electronica, potrivit Mediafax.
 
"Accesul a fost blocat de Autoritatea turca pentru telecomunicatii (TIB)", afirma un mesaj adresat internautilor care vor sa acceseze platforma.

Aceasta decizie a fost luata dupa publicarea, joi, pe YouTube a inregistrarii unei conversatii in care patru oficiali turci de rang inalt, intre care ministrul Afacerilor Externe Ahmet Davutoglu si seful serviciilor de informatii (MIT) Hakan Fidan, evoca ipoteza unei operatiuni militare in Siria.

Autenticitatea acestei discutii si conditiile inregistrarii sale, difuzate pe platforma YouTube, nu au fost stabilite.

In banda sonora, vocea atribuita lui Fidan afirma ca intentioneaza sa trimita "patru barbati (in Siria) pentru a lansa opt rachete pe un teren viran" in Turcia, in scopul de a justifica o riposta militara turca.

Intr-un comunicat, Ministerul turc de Externe a asigurat ca inregistrarea a fost "fabricata" si a denuntat vehement un "atac rusinos" la adresa securitatii nationale a Turciei.

De luna trecuta, zeci de inregistrari ale unor conversatii telefonice piratate care il pun la indoiala pe Erdogan si anturajul sau intr-un vast scandal de coruptie au fost publicate pe Internet.

Pentru a impiedica publicarea lor, Ankara a blocat in urma cu o saptamana reteaua Twitter, provocand o avalansa de critici in lumea intreaga. Un tribunal din Ankara a ordonat, miercuri, suspendarea acestei masuri, care ramane totusi in vigoare pentru ca TIB dispune de 30 de zile pentru a se conforma.

In Turcia vor avea lor duminica alegeri municipale, cruciale pentru Erdogan.
 

27 martie 2014 17:33
Modifică setările cookies