• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Guvernul spaniol intentioneaza sa limiteze dreptul la avort

Guvernul spaniol intentioneaza sa limiteze dreptul la avort

Guvernul spaniol de dreapta, presat de catre ultraconservatori si Biserica, intentioneaza sa isi anunte "rapid" reforma privind limitarea dreptului la avort prevazut in legea votata in 2010 de precedenta echipa socialista, relateaza AFP.

Reforma privind limitarea dreptului la avort, promisa in campania din 2011 de catre seful Guvernului Mariano Rajoy, va fi prezentata "rapid", a dat asigurari luni ministrul spaniol al Justitiei, Alberto Ruiz Gallardon, dupa ce a fost anuntata si amanata de mai multe ori.
 
Apreciind ca viata "este un drept inalienabil", ministrul a declansat o noua polemica cand a afirmat ca "riscul pentru sanatatea fizica si psihica nu poate fi considerat ca pretext pentru a nu proteja viata" fetusului.
 
Declaratia ministrului a urmat la putin timp dupa cea a presedintelui Conferintei Episcopale spaniole, Antonio Maria Rouco Varela, care a cerut luni "o reforma urgenta" a legii privind avortul.
 
Legea privind avortul, adoptata in iulie 2010, autorizeaza orice femeie sa avorteze in primele 14 saptamani de sarcina. In plus, in caz de "risc pentru viata si sanatatea" mamei sau de "malformatie grava a fetusului", sarcina poate fi intrerupta pana la a 22-a saptamana.

17 aprilie 2013 18:30
Modifică setările cookies