• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Grupuri proruse au proclamat instituirea Republicii Odesa

Grupuri proruse au proclamat instituirea "Republicii Odesa"

Grupuri separatiste proruse au proclamat, miercuri, instituirea "Republicii Odesa", in orasul ucrainean situat pe litoralul Marii Negre, anunta surse citate de Fox News.

"Regiunea Odesa proclama astazi Republica populara Odesa; puterea apartine exclusiv locuitorilor acestui teritoriu", au comunicat grupuri separatiste proruse.

"In Ucraina este razboi civil, iar locuitorii trebuie sa blocheze toate intrarile in orasul Odesa incepand de la ora locala 16.00 (16.00, ora Romaniei)", au explicat separatistii, scrie Mediafax.

"Daca nu vreti un razboi care sa duca tara la ruina, cum s-a intamplat in Siria si Libia, conflicte soldate cu sute de mii de morti, atunci trebuie sa actionati. Odesa este inconjurata deja de puncte de control ale inamicilor. Starea de razboi a fost deja decretata in tara", au adaugat separatistii prorusi.
 
Mesajul pare a fi un apel la lupta impotriva armatei ucrainene si la unirea cu regiunea Crimeea, care este deja parte a Rusiei, dupa un referendum contestat de Uniunea Europeana si de Statele Unite.
 
Pe 7 aprilie, activisti prorusi au proclamat "Republica de la Donetk", ocupand toate institutiile regionale.

16 aprilie 2014 19:00
Modifică setările cookies