• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Gruparea terorista Boko Haram isi schimba denumirea in Provincia Africa de Vest a Statului Islamic

Gruparea terorista Boko Haram isi schimba denumirea in Provincia Africa de Vest a Statului Islamic

Gruparea terorista nigeriana Boko Haram si-a schimbat numele in Provincia Africa de Vest a Statului Islamic (ISWAP), in timp ce militantii au lansat o noua ofensiva asupra fortelor guvernamentale, relateaza The Independent, in editia electronica.

Liderul gruparii, Abubakar Shekau, a jurat credinta Statului Islamic luna trecuta, dar organizatia a continuat sa opereze sub numele sau oficial de Jama'atu Ahlis Sunna Lidda'awati wal-Jihad, denumirea araba pentru Oameni angajati in propagarea invataturilor profetului si a jihadului.
 
Boko Haram, denumirea care inseamna "Educatia occidentala este interzisa", a fost folosita de la formarea gruparii in 2002, cand acesta era principalul ei scop.
 
Gruparea, formata din 15.000 de membri potrivit estimarilor Amnesty International, a suferit pierderi repetate in ultimele saptamani dar a ripostat sambata, vizand o tabara a armatei din Niger de pe o insula de pe Lacul Ciad.
 
Nigerul face parte din coalitia regionala care, alaturi de Ciad, Camerun, Benin si Nigeria, este creditata cu reluarea controlului asupra unor teritorii cucerite de Boko Haram.

27 aprilie 2015 16:18
Modifică setările cookies