• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Greva de o saptamana a conductorilor de tren, in Germania

Greva de o saptamana a conductorilor de tren, in Germania

Sindicatul conductorilor de tren de la compania germana de cai ferate Deutsche Bahn, GDL, a facut luni un apel pentru o noua greva de protest care ar urma sa inceapa de marti si, a priori, ar putea dura cel putin o saptamana, transmite AFP, preluata de Agerpres.

Aceasta a noua greva de protest organizata de GDL in ultimele 10 luni, care vine pe fondul negocierilor blocate cu conducerea companiei din cauza unor motive de reprezentativitate, va incepe marti la ora 13,00 GMT in cazul traficului feroviar de marfa si miercuri la ora 00,00 GMT in cazul traficului de pasageri. GDL precizeaza ca va comunica data exacta la care va lua sfarsit greva cu 48 de ore in avans.
 
Precedenta greva de protest a conductorilor de tren, organizata la inceputul lunii mai, a fost cea mai lunga greva din istoria companiei feroviare germane Deutsche Bahn si, potrivit unor institute de studii economice, a costat economia germana mai multe sute de milioane de euro. Aproximativ doua treimi din cursele pe rutele principale si pana la 85% din trenurile regionale au fost anulate atunci.
 
Deutsche Bahn transporta 5,5 milioane de pasageri si 607.000 de tone de marfuri pe zi numai in Germania si deserveste importante axe feroviare europene.

19 mai 2015 08:55
Modifică setările cookies