• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Grecia a legalizat producția de canabis medicial

Grecia a legalizat producția de canabis medicial

Parlamentul grec a legalizat joi producţia de canabis în scop terapeutic şi de produse farmaceutice derivate, informează AFP.

Proiectul de lege, care se înscrie în seria reformelor sociale promovate de guvernul lui Alexis Tsipras, a fost susţinut de deputaţii majorităţii, în care sunt aliate stânga radicală şi dreapta suveranistă, şi de opoziţia de centru-stânga. Opoziţia conservatoare şi neonaziştii, precum şi partidul comunist KKE, au votat împotrivă.
 
Raportorul opoziţiei conservatoare, Kostas Vlasis, a spus că reforma este susceptibilă să aducă ţara în ritmul unui "interminabil joint".
 
Într-o ţară în care utilizarea recreativă a canabisului rămâne interzisă, textul de lege prevede condiţii stricte pentru cultura acestei plante şi fabricarea de produse farmaceutice derivate.
 
Această reformă urmează "să deschidă calea pentru investiţii greceşti şi străine", a explicat recent pentru AFP Yannis Tsironis, adjunctul ministrului dezvoltării agricole.
 
Cifra de afaceri care ar putea fi generată "este estimată la între 1,5 şi două miliarde de euro", a precizat el, subliniind că firme greceşti, dar şi israeliene sau canadiene sunt interesate.

2 martie 2018 12:30
Modifică setările cookies