• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Mandela se afla in continuare in stare grava, anunta presedintia sud-africana

Mandela se afla in continuare in stare grava, anunta presedintia sud-africana

Starea de sanatate a lui Nelson Mandela, spitalizat sambata dimineata cu o infectie pulmonara, este "neschimbata", a anuntat luni presedintia, care a calificat anterior starea fostului presedinte sud-african drept "grava", relateaza AFP.
 

"Fostul presedinte Nelson Mandela este spitalizat in continuare, iar starea sa este stabila. Madiba a fost internat sambata, 8 iunie 2013, pentru a primi ingrijiri, la un spital, in Pretoria, pentru o infectie pulmonara", a anuntat presedintia intr-un foarte scurt comunicat, dupa aproape 48 de tacere.
 
Fostul presedinte sud-african Nelson Mandela a petrecut a treia noapte in spital, unde a fost internat in stare "ingrijoratoare", in timp ce Africa de Sud se roaga si este impartita intre ingrijorare, resemnare si dorinta ca sfarsitul vietii sale sa fie unul demn, relateaza AFP.
 
Nimic nou nu se intrevedea luni dimineata in privinta starii sale de sanatate, presedintia nedivulgand informatii de la anuntul spitalizarii sale, in noaptea de vineri spre sambata, din cauza unei infectii pulmonare care a recidivat.
 
Aceasta tacere este fara indoiala cauzata de absenta unei evolutii majore intr-un sens sau in altul si, pana la noi informatii, ultimul buletin de sanatate - stare "ingrijoratoare dar stabila" - ramane valabil.
 
Potrivit jurnalistilor, Mandela ar fi primit de doua ori vizita familiei la spitalul din Pretoria, unde mass-media presupune ca primeste ingrijiri. Dar presedintia refuza categoric sa confirme locul unde este internat acesta.
 
Erou al lupte anti-apartheid, el va implini 95 de ani la 18 iulie. In doi ani si jumatate, aceasta este a patra sa spitalizare din cauza unei probleme pulmonare, fara a mai numara vizitele la spital pentru examinari.
 
Daca oficial i se doreste insanatosire grabnica, de aceasta data se fac auzite voci care afirma ca chiar si eroii au dreptul sa moara intr-o zi.

10 iunie 2013 12:49
Modifică setările cookies