• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Competitie intre gigantii din Silicon Valley. Google si Microsoft au pornit pe urmele lui Mos Craciun

Competitie intre gigantii din Silicon Valley. Google si Microsoft au pornit pe urmele lui Mos Craciun

Competitia intre gigantii din Silicon Valley se intinde pana la Polul Nord, astfel ca Google si Microsoft pornesc in acelasi timp pe urmele lui Mos Craciun, informeaza AFP.

Google a lansat site-ul www.google.com/santatracker/#, care cuprinde jocuri, reni si elfi, dar si un calendar si un cronometru pentru ca cei care intra pe platforma online sa stie cate zile/ ore/ minute/ secunde mai au de asteptat pana cand Mos Craciun le va aduce darurile mult visate. 

De asemenea, acest site poate fi accesat de pe toate dispozitivele care au instalat sistemul de operare Android si motorul de cautare Chrome, cu ajutorul unui soft pe care cei de la Google l-au creat special. 

La randul sau, Microsoft a facut echipa cu Centrul de aparare aerospatiala din America de Nord (Norad), care urmareste posibilele atacuri venite din cer si din oceane, pentru a-l depista pe Mos Craciun. 

"Cum noi urmarim cerul, indiferent de ceea ce se intampla, este normal sa il urmarim si pe Rudolph (seful renilor lui Mos Craciun)", a spus Marisa Novobilski, responsabil de proiectul "Norad Tracks Santa". 

Norad a inceput sa fie interesat de Mos Craciun in 1955, cand o reclama a dat, din greseala, numarul de telefon de la centru pentru a-l contacta pe Mos Craciun. Un colonel le-a raspuns copiilor pentru a nu-i dezamagi si apoi a devenit o traditie.  De asemenea, Norad si Microsof au lansat un site, noradsanta.org, cu jocuri si filmulete.


8 decembrie 2013 10:00
Modifică setările cookies