• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Google si-a schimbat logo-ul. O sarbatoreste pe Maria Sibylla Merian

Google si-a schimbat logo-ul. O sarbatoreste pe Maria Sibylla Merian

Google sarbatoreste marti 366 de ani de la nasterea naturalistei si artistei germane Maria Sibylla Merian, care a avut o influenta semnificativa in dezvoltarea entomologiei, ramura a zoologiei care se ocupa cu studiul insectelor.  In acest sens, noul logo include imaginile mai multor insecte precum si a unei soparle, in timp ce literele cuvantului "Google" au fost inlocuite de frunze de vita de vie.

Maria Sibylla Merian - nascuta pe 2 aprilie 1647, la Frankfurt, in familia unui gravor elvetian - a fost fascinata de ciclurile de viata ale fluturilor si a urmarit transformarile prin care trec acestia, fapt care a facut obiectul unor studii aprofundate ale naturalistei, potrivit guardian.co.uk.  A inceput sa picteze flori si a devenit profesoara, iar la varsta de 52 de ani a facut o expeditie in ceea ce in prezent se numeste Republica Suriname, dupa ce s-a simtit inspirata de specii exotice importate din coloniile olandeze, pentru a alcatui colectia de istorie naturala a Olandei. Dupa ce s-a intors la Amsterdam, doi ani mai tarziu, a inceput sa lucreze la o carte cu numeroase ilustratii - "The Metamorphosis Insectorum Surinamensium (The Metamorphoses of the Insects of Suriname" -, in care sunt descrise ciclurile de viata ale insectelor pe care aceasta le-a studiat. Cartea a fost publicata in 1705, iar zece ani mai tarziu Maria Sibylla Merian a suferit un accident vascular cerebral si a ramas partial paralizata.

In ultimii ani ai secolului al XX-lea, munca lui Merian a fost redescoperita. Portretul ei a fost imprimat pe bancnota de 500 de marci germane, inainte ca Germania sa treaca la moneda unica euro.


2 aprilie 2013 11:02
Modifică setările cookies