• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Google si-a schimbat logo-ul. Povestea Sf. Patrick

Google si-a schimbat logo-ul. Povestea Sf. Patrick

Google marcheaza luni ziua Sfantului Patrick printr-un logo special care imita un vitraliu medieval, pe fundal verde, culoare asociata cu simbolul irlandez, trifoiul cu trei foi, pe care sfantul l-ar fi folosit pentru a explica irlandezilor Sfanta Treime. 

Sfantul Patrick, care s-a nascut in jurul anului 385, in Britania, si a murit in 461, a fost un episcop irlandez, care a devenit sfant patron al Irlandei si Islandei si este sarbatorit de Biserica catolica pe 17 martie. 

La 16 ani a fost prins de pirati si vandut rob in Irlanda, unde a fost trimis sa pasca oile. Recastigandu-si libertatea dupa 6 ani, s-a intors in Britania. A intrat in randul clericilor, iar, in 432, s-a intors in Irlanda, devenind marele apostol al acestei tari. Numit episcop al Irlandei, a evanghelizat poporul din acea insula, convertindu-i pe multi la credința crestina si a organizat Biserica locala, in ciuda unor mari dificultati. In jurul anului 444 a intemeiat episcopia Armagh, in apropiere de Belfast.  A murit langa orasul Down, in Irlanda de Nord, in anul 461.

Ca sfant patron al Irlandei si Islandei, este sarbatorit pe 17 martie atat in aceste tari, cat si in intreaga lume, prin evenimente speciale, precum traditionala parada de Saint Patrick's Day.

Dupa marea foamete din secolul al XIX-lea, cauzata de lipsa cartofilor, un val de migranti a parasit Irlanda, iar parada de Saint Patrick's Day a devenit modalitatea acestora de a-si manifesta identitatea. Pornind de la traditie, au inceput sa se organizeze peste tot in lume parade, care au ajuns sa ii includa pe toti cei care impartasesc aceleasi valori. 


17 martie 2014 10:04
Modifică setările cookies