• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Google are logo nou. E Ziua Pamantului

Google are logo nou. E Ziua Pamantului

Google si-a modificat, marti, logoul pentru a sarbatori Ziua Pamantului, astfel ca toti cei care acceseaza motorul de cautare online pot citi mesajul "transmis" de diferite animale cu ocazia acestei zile. 

Astfel, pasarea colibri, gandacul de balegar, meduza, pestele-balon si cameleonul "ureaza o Zi a Pamantului fericita!". La un simplu click pe prima imagine aparuta pe pagina de deschidere a Google se schimba logoul si apar diferite animale care transmit acelasi mesaj. 

In fiecare an, pe 22 aprilie se sarbatoreste Ziua Pamantului/ Earth Day, instituita in Statele Unite ale Americii intr-o perioada in care a inceput sa se vorbeasca din ce in ce mai des despre mediul inconjurator.  Ziua Pamantului a fost proclamata de senatorul american Gaylord Nelson in anul 1970, cu scopul de a trezi interesul clasei politice fata de mediu, un subiect ignorat. Ziua Pamantului a fost celebrata in primul an de circa 20 de milioane de cetateni americani, mare parte dintre ei tineri si foarte tineri.  Dupa doua decenii, in anul 1990, peste 200 milioane de persoane din 141 de tari au transformat Ziua Pamantului intr-o manifestare de amploare in istoria omenirii, prin alaturarea lor in dorinta de a milita pentru un viitor mai bun al planetei. 

In anul 2009, Organizatia Natiunilor Unite (ONU) a declarat ziua de 22 aprilie ca sarbatoare oficiala a planetei Pamant si expresie comuna a dorintei tuturor de a construi o societate stabila, pentru un viitor mai curat si mai verde.


22 aprilie 2014 08:18
Modifică setările cookies