• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Google si-a schimbat logo-ul

Google si-a schimbat logo-ul

Google sarbatoreste miercuri printr-un logo special 130 de ani de la nasterea celebrului scriitor Franz Kafka, autorul unor romane celebre precum "Procesul", "Castelul" si "Metamorfoza". 

Noul logo al Google este o reprezentare a romanului sau din 1915 "Metamorfoza" care l-a facut celebru in lumea intreaga. Romanul este povestea lui Gregor Samsa, care se trezeste in patul lui, dupa o noapte tulbure, si isi da seama ca s-a metamorfozat intr-o insecta monstruoasa. Imaginea acesteia, cu palarie pe cap si o valiza in mana, deschizand o usa este inclusa intre literele logoului, care par formate din alte insecte. 

Franz Kafka s-a nascut pe 3 iulie 1883, la Praga (pe atunci parte a Imperiului Austro-ungar). A inceput sa scrie in 1908, primele sale lucrari fiind publicate in acea perioada. Romanele sale sunt caracterizate printr-o viziune halucinanta, grotesca si ciudata asupra realitatii, marcata de expresionism si suprarealism, in care conditia tragica a omului este reprezentata parabolic.  Romanele si nuvelele lui Kafka, inspirate din filosofia lui Soren Kierkegaard, exprima fie sentimentul tragic, impins la paroxism, al individului expus presiunii distructive a unui monstruos aparat birocratic, fie imposibilitatea omului de a descifra sensul existentei sale civice, fie dezintegrarea relatiilor interumane.


3 iulie 2013 09:29
Modifică setările cookies