• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Google si-a modificat logo-ul. O sarbatoreste pe Maria Gaetana Agnesi

Google si-a modificat logo-ul. O sarbatoreste pe Maria Gaetana Agnesi

Google si-a modificat vineri logo-ul pentru a o sarbatori pe matematiciana, filosoafa si lingvista italiana Maria Gaetana Agnesi, la implinirea a 296 de ani de la nasterea acesteia. 

Noul logo prezinta un portret al acesteia, precum si imaginea curbei de ecuatie carteziene, care ulterior a devenit cunoscuta drept bucla lui Agnesi. 

Maria Gaetana Agnesi s-a nascut pe 16 mai 1718, la Milano, fiind cel mai mare dintre cei 23 de copii ai profesorului de matematica Pietro Agnesi, care lucra la Universitatea din Bologna. De altfel, una dintre surorile sale este clavecinista si compozitoarea Maria Teresa Agnesi Pinottini. 

Mariei Agnesi i se atribuie scrierea primei carți despre calculul diferential si cel integral, publicata in 1748. Printre alte teme de care a fost interesata se numara studiul geometric al curbelor, propagarea luminii, transparența corpurilor, dar si lingvistica si limbile straine.  In tinerete s-a calugarit, intrand in Ordinul Surorilor Albastre (Ordre des Soeurs Bleues) și apoi si-a dedicat viata studiului matematicii. 


16 mai 2014 09:15
Modifică setările cookies