• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Google sarbatoreste solstitiul de vara

Google sarbatoreste solstitiul de vara

Motorul de cautare pe internet Google si-a modificat, vineri, logoul pentru a sarbatori solstitiul de vara, eveniment ce marcheaza inceputul verii astronomice.

Noul logo al Google - reprezentat sub forma unei animatii - prezinta cinci copii aflati in apa. Unul dintre copii are o minge, iar altul poarta ochelari si un tub pentru scufundari.
 
Conform Observatorului Astronomic "Amiral Vasile Urseanu" din Bucuresti, in jurul datei de 21 iunie, longitudinea astronomica a Soarelui este de 90°. Este momentul solstitiului de vara, ce marcheaza inceputul verii astronomice.
 
Pamantul executa atat o miscare anuala de revolutie in jurul Soarelui, cat si o miscare diurna de rotatie in jurul axei polilor terestri. Axa polilor pastreaza (in prima aproximatie) o pozitie fixa in spatiu, ea fiind inclinata pe planul orbitei Pamantului (numit planul eclipticii) cu 66° 33'. Datorita acestui fenomen, cele doua emisfere terestre sunt luminate de Soare inegal in decurs de un an, fapt ce genereaza la latitudinile medii inegalitatea zilelor si a noptilor, precum si succesiunea anotimpurilor.

21 iunie 2013 08:25
Modifică setările cookies