• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Google sarbatoreste, luni, 85 de ani de la nasterea scriitorului Maurice Sendak

Google sarbatoreste, luni, 85 de ani de la nasterea scriitorului Maurice Sendak

Google sarbatoreste, luni, 85 de ani de la nasterea scriitorului de carti pentru copii si ilustratorului american Maurice Sendak, printr-un logo special animat, care include unele dintre cele mai celebre personaje din volumele sale, precum cele din romanul grafic "Where the Wild Things Are".

Scriitorul american de origine poloneza a murit in mai anul trecut, la varsta de 83 de ani, in urma complicatiilor aparute dupa un accident vascular cerebral.
 
Maurice Sendak a scris 17 carti si a fost un ilustrator prolific, insa a devenit celebru pentru volumul sau grafic din 1963 "Where the Wild Things Are". Aceasta carte, vanduta in peste 19 milioane de copii pe plan mondial, prezinta aventurile unui baietel neastamparat, Max, care porneste intr-o calatorie imaginara, dupa ce a fost trimis de parintii sai la culcare fara sa isi primeasca cina.
 
Cartea a stat la baza mai multor adaptari cinematografice, dintre care s-au remarcat un scurtmetraj animat, lansat in 1973, si un lungmetraj regizat de Spike Jonze in 2009, dar si a unui spectacol de opera, in 1980.
 
Printre celelalte volume scrise de autorul american se numara "In the Night Kitchen", "Outside Over There", "Higglety Pigglety Pop!" si "The Nutshell Library".

10 iunie 2013 09:37
Modifică setările cookies