• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Google marcheaza, printr-un logo special, debutul Cupei Mondiale FIFA 2014 din Brazilia

Google marcheaza, printr-un logo special, debutul Cupei Mondiale FIFA 2014 din Brazilia

Motorul de cautare online Google marcheaza, joi, printr-un logo special, debutul celei de-a 20-a editii a Cupei Mondiale FIFA, care este organizata in Brazilia.

Noul doodle animat se deschide cu o minge galbena, cu buline verzi - culorile de pe drapelul Braziliei -, care face salturi de la o litera la alta a cuvantului "Google", pentru ca literele sa se transforme in suporteri, pe fundalul viu colorat al capitalei Rio de Janeiro, dominata de statuia lui Iisus de pe Muntele Corvocado.
 
Aceasta este a doua oara cand Brazilia gazduieste acest eveniment, dupa organizarea Cupei Mondiale la Fotbal din 1950. Brazilia este, totodata, a cincea tara care gazduieste pentru a doua oara aceasta competitie, dupa Mexic, Italia, Franta si Germania.
 
In 2010, Cupa Mondiala FIFA a avut loc in America de Sud si a fost castigata de Spania.
 
Pe 7 martie 2003, FIFA a anuntat ca turneul va avea loc in America de Sud pentru prima data dupa ce Argentina l-a organizat in 1978, conform politicii sale de a da dreptul de organizare a turneului prin rotatie diferitelor confederatii continentale. Pe 3 iunie 2003, Confederatia Sudamericana de Fotbal CONMEBOL a anuntat initial ca Argentina, Brazilia si Columbia doresc sa organizeze turneul final, insa, pe 17 martie 2004, asociatiile CONMEBOL au votat in unanimitate ca Brazilia sa fie singura candidata.
 
Mingea oficiala a Cupei Mondiale 2014 este Adidas Brazuca. Brazuca este o versiune actualizata a modelului Tango 12, mingea oficiala a Campionatului European de Fotbal 2012. Conform specificatiilor oficiale, Brazuca are un procent de absorbtie al apei de 0,2%, cantareste 437 grame si are o circumferinta de 69 de centimetri (modelul aprobat de FIFA poate fi intre 68,5 si 69,5 cm).
 
Tragerea la sorti pentru calificari a avut loc la Marina da Gloria, in Rio de Janeiro, pe 30 iulie 2011. Ca echipa gazda, Brazilia s-a calificat automat in turneul final.
 
Cupa Mondiala va fi disputata de 32 de echipe de fotbal din toata lumea - singura debutanta fiind Bosnia-Hertegovina, care s-a calificat pentru prima oara ca stat independent.
 
Incepand cu 1930, echipa nationala a Romaniei a participat la 7 turnee finale ale Cupei Mondiale de Fotbal. Prima participare a fost chiar in editia inaugurala, din 1930, iar cea mai recenta participare a fost in 1998, in Franta. Cea mai mare performanta din istorie a Romaniei la Cupa Mondiala a avut loc la editia din 1994, din Statele Unite, unde Romania a ajuns pana in sferturile de finala ale competitiei.
 
Echipa nationala de fotbal a Romaniei nu s-a calificat la Cupa Mondiala FIFA din 2014.
 
Turneul mondial se va desfasura pe 12 stadioane din 12 orase din Brazilia, alese pe 31 mai 2009 din 18 orase candidate. Orasele selectate sunt: Rio de Janeiro, Sao Paulo, Manaus, Belo Horizonte, Natal, Fortaleza, Curitiba, Salvador, Brasilia, Cuiaba, Recife si Porto Alegre.
 
Cupa Mondiala de Fotbal 2014 are loc intre 12 iunie si 13 iulie si va fi transmisa in direct si de televiziunea romana.
 
Ceremonia de deschidere a Cupei Mondiale FIFA Brazilia 2014 va fi transmisa joi, de la ora 21.00, in direct, la TVR 1, TVR HD si, online, pe tvrplus.ro. Din 12 iunie pana pe 13 iulie, spectacolul fotbalistic de la Cupa Mondiala FIFA Brazilia 2014 va fi difuzat, in direct si in exclusivitate, la TVR 1, TVR 2, TVR HD si pe TVR+.
 
Un total de 64 de partide de fotbal va transmite TVR in exclusivitate de la Cupa Mondiala FIFA 2014. 59 de studiouri "Mondial 2014" vor completa, de la Bucuresti, transmisiunile directe din Brazilia. In cele 32 de zile ale competitiei, TVR va dedica peste 420 de ore sportului rege, fie ca este vorba despre transmisiuni in direct ale partidelor de fotbal, fie ca este vorba despre studiouri de dezbatere conexe transmisiunilor directe. Integral si in direct, internautii vor putea viziona Cupa Mondiala FIFA Brazilia 2014 online pe platforma video a TVR - tvrplus.ro -, care este disponibila si pe mobil si pe tableta.
 
Cupa Mondiala incepe, joi, la Sao Paulo, cu meciul Brazilia - Croatia.
 
Google isi schimba logoul ocazional, pentru a serba un anumit eveniment major sau o personalitate care a schimbat lumea.

12 iunie 2014 08:42
Modifică setările cookies