• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Google il sarbatoreste pe matematicianul elvetian Leonhard Euler

Google il sarbatoreste pe matematicianul elvetian Leonhard Euler

Google sarbatoreste luni 306 ani de la nasterea matematicianului elvetian Leonhard Euler, care a avut o contributie fundamentala in analiza matematica, fiind cel care a introdus integralele care ii poarta numele si cel care a creat teoria functiilor.

In acest sens, noul logo - partial interactiv - include imaginile mai multor formule matematice atribuite lui Leonhard Euler. De asemenea, logoul, realizat in alb-negru, cuprinde cuvantul Google scris cu creionul pe o bucata de hartie, cea de-a doua litera "o" fiind inlocuita cu un element interactiv, care poate fi miscat de utilizatori. 

Leonhard Euler s-a nascut pe 15 aprilie 1707, la Basel (Elveția), fiind considerat unul dintre cei mai importanti matematicieni din istorie si cel mai mare matematician al secolului al XVIII-lea. El este si matematicianul cu cea mai intinsa opera din istorie, potrivit unei analize facute de profesorul roman Ion Chitescu, postata pe site-ul Facultatii de Matematica si Informatica din cadrul Universitatii Bucuresti.


15 aprilie 2013 08:21
Modifică setările cookies