• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Google celebreaza astazi Ziua Pamantului printr-un logo special interactiv

Google celebreaza astazi Ziua Pamantului printr-un logo special interactiv

Google celebreaza Ziua Pamantului si isi demonstreaza sprijinul pentru protectia mediului, printr-un logo special, interactiv, care prezinta succesiunea anotimpurilor si tranzitia de la zi la noapte.

Anotimpurile sunt prezentate sub forma unei animatii. Astfel, primavara este cea care deschide succesiunea de imagini animate, litera "G" din cuvantul "Google" fiind reprezentata cu flori pe o pajiste.  Unele dintre elementele care apar in imagine pot fi accesate si determina modificari ale logoului - de exemplu, un clic pe nori determina transformarea unei zile insorite intr-o zi ploioasa. De asemenea, in imagine apar mai multe formatiuni muntoase, in care se vad doua intrari de pestera. Un click pe una dintre intrari face ca din aceasta sa iasa un urs. 

In fiecare an, pe 22 aprilie se sarbatoreste Ziua Pamantului/ Earth Day, aparuta in Statele Unite ale Americii intr-o perioada in care a inceput sa se vorbeasca din ce in ce mai des despre mediul inconjurator.  Ziua Pamantului a fost proclamata de senatorul american Gaylord Nelson in anul 1970, cu scopul de a trezi interesul clasei politice fata de mediu, un subiect ignorat. Dupa doua decenii, in anul 1990, peste 200 milioane de persoane din 141 de tari au transformat Ziua Pamantului intr-o manifestare de amploare in istoria omenirii, prin alaturarea lor in dorinta de a milita pentru un viitor mai bun al planetei.


22 aprilie 2013 08:20
Modifică setările cookies