• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Google are logo nou. Marcheaza echinoctiul de primavara

Google are logo nou. Marcheaza echinoctiul de primavara

Google sarbatoreste joi echinoctiul de primavara - prima zi de primavara astronomica - printr-un logo special, cu o animatie in care un omulet uda cu o stropitoare niste seminte invizibile, din care cresc flori, ce formeaza numele motorului de cautare online.

Termenul "echinoctiu" provine din cuvantul latin "æquinoctium", rezultat din combinarea cuvintelor "æquus" (egal) cu "nox, noctis" (noapte).  Ziua si noaptea vor fi egale, iar in 2014 acest fenomen are loc joi, la ora 18.57. 

Incepand de la aceasta data, durata zilei, fata de cea a noptii, va fi in continua crestere, pana la data de 21 iunie, cand va avea loc solstitiul de vara, potrivit site-ului Observatorului Astronomic "Amiral Vasile Urseanu". 

Descrierea de mai sus este valabila doar pentru latitudinile nordice ale Terrei. In emisfera sudica a Pamantului, fenomenul trebuie interpretat invers, astfel ca in regiunile respective acest moment marcheaza inceputul toamnei astronomice.

In regiunile polare, in emisfera nordica incepe lunga zi polara, iar in cea sudica, noaptea polara, care vor dura, fiecare, sase luni. 

Trecerea la ora de vara in anul 2014 se face in noaptea dintre 29 spre 30 martie.


20 martie 2014 08:40
Modifică setările cookies