• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Google are azi logo interactiv. 40 de ani de la inventarea cubului Rubik

Google are azi logo interactiv. 40 de ani de la inventarea cubului Rubik

Google si-a modificat luni logoul pentru a marca implinirea a 40 de ani de la inventarea cubului Rubik, cel mai vandut joc-problema de tip puzzle din lume.

Pagina principala a motorului de cautare Google prezinta o replica digitala a cubului Rubik, iar internautii au posibilitatea de a incerca sa rezolve, virtual, acest joc. Printr-un simplu clic facut pe cub, acesta se mareste si afiseaza o optiune speciala - marcata prin comanda "?" - care explica regulile de baza ale jocului. 

Cubul Rubik este un joc-problema de tip puzzle inventat in anul 1974 de sculptorul si profesorul de arhitectura maghiar Ernő Rubik.  Initial, acesta a fost numit "Cubul Magic", dar a fost rebotezat dupa numele inventatorului. 

Potrivit statisticilor, o persoana din sapte pe plan mondial a primit in dar sau a cumparat un cub Rubik, o jucarie care stimuleaza imaginatia, memoria si capacitatea de sinteza.

Peste 350 de milioane de cuburi Rubik au fost vandute pe plan mondial.

Google isi modifica ocazional logo-ul pentru a marca diferite evenimente speciale si pentru a omagia personalitati ale culturii universale.


19 mai 2014 10:15
Modifică setările cookies