• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Google acuza Turcia ca a patruns in sistemul sau de adrese online

Google acuza Turcia ca a patruns in sistemul sau de adrese online

Compania Google acuza Turcia ca a patruns in sistemul sau de adrese online pentru a redirectiona utilizatorii spre alte site-uri Internet, acesta fiind cel mai recent episod al eforturilor Guvernului de la Ankara de a bloca accesul cetatenilor turci la platforme de socializare.

Google a primit informatii credibile si poate confirma ca serviciul DNS (Domain Name System) este interceptat de autoritatile turce, a comunicat un oficial al companiei online, Steven Carstensen, noteaza Wall Street Journal.
 
Chiar daca oficialul Google nu a declarat explicit acest lucru, este foarte probabil ca serverele DNS sunt blocate pentru ca utilizatorii sa fie impiedicati sa evite blocajul impus site-urilor YouTube si Twitter.
 
Guvernul turc a oprit accesul la platforma de microblogging Twitter pe 20 martie, dupa critici dure ale premierului conservator Recep Tayyip Erdogan. De asemenea, accesul la platforma YouTube este restrictionat, dupa difuzarea unei inregistrari video care ar fi continut informatii cu caracter secret.

1 aprilie 2014 09:50
Modifică setările cookies