• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Decizia in dosarul Valiza va fi data in 4 iunie

Decizia in dosarul ''Valiza"va fi data in 4 iunie

Decizia definitiva in recursul din dosarul "Valiza" va fi data de instanta suprema in 4 iunie, dupa ce, la termenul de luni, procurorul anticoruptie a aratat ca, in cazul lui Gigi Becali, o eventuala pedeapsa care sa permita suspendarea ei ar fi un "nonsens juridic".

La termenul de luni, unul dintre avocati lui Becali le-a aratat celor cinci judecatori ca au posibilitatea sa stabileasca o pedeapsa care sa permita totodata si suspendarea executarii ei, astfel incat clientul lor sa fie pus in libertate
 
Procurorii anticoruptie au cerut patru ani de inchisoare, cu executare, pentru Gigi Becali, in dosarul ''Valiza, in care il acuza, de coruptie. Prezent astazi in fata instantei, finantatorul Stelei a cerut sa fie condamnat cu suspendare, ca sa poata sa mearga acasa. "Pierde tara 100 de milioane de euro, iar trei copii nu mai merg la scoala'', si-a argumentat el apararea.
 
Mult mai usor ar putea scapa insa Victor Piturca si Teia Sponte, si ei parte in proces. In cazul lor, anchetatorii se multumesc cu doi ani, si acestia cu suspendare. Instanta urmeaza sa se pronunte.
 
Judecarea recursului a avut un prim termen in 25 martie, cand completul format din presedintele ICCJ Livia Stanciu, Francisca Maria Vasile, Sandel Lucian Macavei, Ionut Mihai Matei si Rodica Cosma au decis amanarea cauzei pentru 22 aprilie, dupa ce Gigi Becali, Alina Florentina Ciul si Teia Sponte au cerut instantei acordarea unui termen pentru pregatirea apararii si angajarea de avocati. Totodata, Becali a solicitat atunci instantei sa ia act de faptul ca nu mai doreste sa dea nicio declaratie in acest dosar.
 
La termenul din 22 aprilie, instanta a constatat ca alti doi inculpati din dosar, respectiv Radu Gheorghe Marino si Victor Piturca, nu sunt prezenti in sala de judecata si nici nu exista mentiunea clara daca vor sau nu sa dea declaratii. Astfel, instanta a amanat din nou judecarea cauzei, pentru 27 mai, si le-a precizat avocatilor celor doi sa-i intrebe sau sa obtina declaratii date de acestia la notar privind optiunea de a oferi sau nu marturii in instanta. De asemenea, judecatorii au amanat tot pentru 27 mai audierea lui Becali, acesta spunand, la iesirea din sala de judecata, ca ar fi vrut sa le prezinte judecatorilor, la termenul din 22 aprilie, tabloul ultimilor 12-13 ani din fotbalul romanesc si totodata sa le solicite, la final, ridicarea sechestrului instituit pe cei 1,7 milioane de euro.
 

27 mai 2013 19:00
Modifică setările cookies