• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Germania, reclamata la Curtea de Justitie a UE, in privinta securitatii pe aeroporturi

Germania, reclamata la Curtea de Justitie a UE, in privinta securitatii pe aeroporturi

Comisia Europeana a anuntat joi ca a sesizat Curtea de Justitie a UE impotriva Germaniei, acuzata ca 'nu a asigurat supravegherea constanta a tuturor masurilor luate in materie de securitate pe anumite aeroporturi', relateaza AFP, potrivit Agerpres.

Acest caz nu are nicio legatura cu prabusirea avionului A320 al companiei Germanwings care s-a soldat cu 150 de morti in Alpii francezi, la 24 martie, accident care a fost comis in mod deliberat de copilotul care suferea de depresie, a precizat purtatorul de cuvant al Comisiei pentru Transporturi, Jakub Adamowicz.
 
Comisia reproseaza Germaniei ca 'nu a facut tot ce era posibil pentru a garanta ca eventuale lacune de securitate pe aeroporturi sa fie detectate rapid si corectate', a adaugat el.
 
'Masurile de securitate sunt aplicate pentru a contribui la prevenirea unor acte criminale. Ele vizeaza in special protejarea aeroporturilor si a avioanelor de atacuri teroriste comise cu arme sau explozibili', subliniaza Comisia.
 
Contenciosul 'nu se refera la controalele in domeniul securitatii, ci la sistemul de verificare', a subliniat sursa citata, precizand ca procedura vizeaza unele aeroporturi din tara, si nu totalitatea lor.
 
'Inspectiile efectuate de Comisie au aratat ca Germania nu se conformeaza cerintelor legislatiei europene referitoare la frecventa minimala si la sfera de aplicare a masurilor de siguranta', spune executivul de la Bruxelles.
 
'Sesizarea Curtii nu implica in niciun caz ca aceste aeroporturi nu au luat masurile de securitate potrivite. Preocuparile Comisiei se refera la modul in care Germania efectueaza controale impuse de legislatia UE', se arata in documentul citat.

28 mai 2015 13:40
Modifică setările cookies