• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
George W. Bush vrea ca fratele sau mai mic sa candideze la prezidentialele din 2016

George W. Bush vrea ca fratele sau mai mic sa candideze la prezidentialele din 2016

Fostul presedinte al Statelor Unite, George W. Bush, si-a exprimat speranta, intr-un interviu difuzat joi de postul CNN, ca fratele sau mai mic, Jeb, va candida la alegerile prezidentiale din noiembrie 2016, relateaza AFP.

"Cred ca ar putea fi un mare presedinte. Nu am nicio idee in legatura cu ceea ce gandeste, vom vorbi cand va fi pregatit", a adaugat fostul presedinte american (2001-2009), precizand, totusi, ca a "observat ca el (fratele sau) face multe deplasari in tara".
 
Jeb Bush, in varsta de 61 de ani, fost guvernator de Florida, a afirmat ca intentioneaza sa se prezinte la alegerile primare republicane, care vor fi lansate la inceputul anului 2016. Insa, potrivit lui George W. Bush, el se va decide cu un an inainte de alegeri.
 
Sondajele nu-l anunta pe Jeb Bush mare favorit la investitura republicana. Potrivit unui sondaj ABC News/Washington Post publicat miercuri, Jeb Bush se afla pe aceeasi pozitie cu senatorul Rand Paul, urmati la mica distanta de fostul guvernator Mike Huckabee, reprezentantul Paul Ryan si guvernatorul Chris Christie. In randul democratilor, in schimb, Hillary Clinton domina in intentiile de vot ale alegatorilor. Ea l-ar invinge si pe Jeb Bush, cu 53%, fata de 41%, potrivit aceluiasi sondaj.
 
Daca Hillary Clinton va invinge in primarele democratilor si Jeb Bush in cele ale republicanilor, alegerile prezidentiale din 2016 ar reface duelul dintre familiile Clinton si Bush, dupa cel din 1992, cand Bill Clinton a castigat in fata lui George H. W. Bush.

2 mai 2014 11:20
Modifică setările cookies