• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Gafa uriasa. Casa Alba a dezvaluit din greseala identitatea sefului sectiei CIA in Afganistan

Gafa uriasa. Casa Alba a dezvaluit din greseala identitatea sefului sectiei CIA in Afganistan

Casa Alba a dezvaluit din greseala identitatea sefului sectiei CIA la Kabul, dupa ce numele sau a fost inclus pe lista trimisa presei, cu numele oficialilor americani care participau la vizita lui Obama in Afganistan, relateaza The Washington Post.

Casa Alba si-a recunoscut greseala si a retransmis rapid o lista modificata, care nu includea numele ofiterului CIA, identificat in primul comunicat drept "seful sectiei" din Kabul, un termen folosit de obicei de CIA pentru spionul cu cel mai inalt grad dintr-o tara. 

Ofiterul CIA s-a aflat printre cei 15 oficiali americani care au fost prezenti la un briefing pe probleme militare organizat pentru presedintele Barack Obama in baza de la Bagram, din apropiere de Kabul.

De asemenea, identitatea a cel putin trei sefi ai sectiei CIA din Pakistan a fost dezvaluita public in ultimii ani. Intr-unul dintre aceste cazuri, un ofiter CIA a devenit tinta unor amenintari cu moartea, dupa ce identitatea sa a fost dezvaluit, ceea ce a obligat Agentia Centrala de Informatii sa-l aduca rapid in tara.


26 mai 2014 11:37
Modifică setările cookies