• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Gabriel Oprea este prim-ministru interimar

Gabriel Oprea este prim-ministru interimar

Gabriel Oprea este prim-ministru interimar, desemnat luni seara de presedintele Klaus Iohannis. Nu fara emotii insa, pentru ca seful statului a vrut mai intai sa vada fisa medicala a lui Victor Ponta, dand de inteles ca are dubii privitor la gravitatea starii premierului.

 

A semnat decretul prin care vicepremierul Oprea poate prelua conducerea guvernului doar dupa ce Victor Ponta a postat pe pagina sa de Facebook documentele medicale din Turcia, traduse in limba romana.

Presedintele a tinut luni un discurs in Parlament despre strategia nationala de aparare, in care a trimis sageti catre premier, dupa ce in urma cu doua saptamani i-a cerut public demisia, iar Victor Ponta a refuzat sa plece.

Klaus Iohannis: "E normal sa ai un minim de decenta politica si sa faci un pas in spate atunci cand afectezi imaginea propriei tari. E normal sa separi institutiile de persoane particulare. Indiferent cat rezista unii acum, suntem deja pe acest drum, iar acest moment nu va intarzia sa vina pentru ca asta isi doresc oamenii de la noi".

Pana una alta premierul a scris pe Facebook ca o sa lipseasca cel mult 28 de zile, adica pana in data de 19 iulie. Insa in scrisoarea oficiala trimisa vineri presedintelui nu e mentionat un termen concret, ci doar  "pana la reluarea activitatii sale in guvern".

 


23 iunie 2015 09:10
Modifică setările cookies